З метою набуття здобувачами освіти правових знань та формування громадянської позиції, роз’яснення найбільш актуальних законодавчих норм у період з 08 по 12 квітня в КМФК ім.Є.Й.Мухіна проведено Тиждень правових знань. Тиждень правових знань є дієвою формою організації освітнього процесу, що сприяє поглибленню рівня знань студентів з правових питань, розвитку правової свідомості.

10 квітня керівником групи Артемом КРАВЧЕНКОМ проведено відкриту виховну годину для студентів груп 119Л, 129Л, 119Ф на тему: «Правова відповідальність медичних працівників», під час якої студенти-першокурсники дізналися про правові аспекти медичної професії та в ході дискусії обговорили питання дотримання медичної етики, нерозголошення лікарської таємниці.

09-11 квітня керівниками груп проведено тематичні виховні заходи, а саме: диспут «Права людини понад усе!» (група 239Л, керівник групи Наталія НЕВМЕРЖИЦЬКА); круглий стіл «Обов’язок держави – захищати життя людей» (319-329Л, керівник групи Віталій КВАША); виховні заходи «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» (група 119С, керівник групи Оксана БАБИЧ; групи 319-359С, керівник груп Олена ТКАЛІЧ); вікторина «Знай свої права та обов’язки» (211-221Л, керівник групи Ірина ДОНІНА).

Під час виховної години в групі 219Ф «Я знаю свої права та обов’язки» керівником групи Лілією ХЛІСТОЮ організовано перегляд відео з курсу EdEra «Усе, що треба знати про забезпечення прав підлітків в Україні».

Творчий креативний підхід вирізняє виховний захід «Знай свої права і виконуй свої обов’язки», проведений Вікторією ЛЕСІВОЮ в групі 229Л, під час якого розглянуто питання порушення прав дітей під час збройних конфліктів. Застосування методів незакінченого речення, вправ "Думки вголос", «Мікрофон» сприяли участі студентів у висловленні власної точки зору з правових питань.

Протягом тижня проведено опитування серед студентів «Чи знаєш ти свої права та обов’язки?».

12 квітня студенти – виборні представники відділень – брали участь у рейтинговому голосуванні конкурсного відбору на посаду директора коледжу, таким чином здобуваючи перший правовий досвід власного волевиявлення. Представники студентської ради Вікторія МАРЧЕНКО та Світлана ЛУКАШКІНА були залучені до роботи на виборчій дільниці.

Проведення заходів з правової освіти доводить, що сучасний заклад ФПО повинен давати не тільки міцні знання та формувати професійні компетентності, але й готувати молодь до суспільно активного життя, в якому правосвідомість є основою людського співіснування. 

14.04.2024-2